age reversist kolekcija
Age Reversist kolekcija

Anti Age ni samo boj z gubami

Dr. C. Tuna Age Reversist kolekcija

Zgodovina boja proti staranju kože (age reversist) sega daleč v zgodovino. Mit o večni lepoti preganja stare in mlade že tisočletja. Mnoge človeške generacije so iskale odgovor na vprašanja o večni lepoti in mladosti.

Kleopatra se je za ohranjanje lepe in mlade kože menda kopala izključno v osličjem mleku obogatenem z eteričnimi olji in zelišči.

Na Kitajskem si je cesarica Wu Zetian iz dinastije Tang sama pripravljala zvarke. Z njimi je ohranjala lepo in mlado polt. Zgodovinski zapisi pravijo, da je kožo skrbno umivala in negovala vsak dan.

V Evropi je v začetku 20. stoletja slovela lepota Avstro-Ogrske cesarice Sisi. Ta je prav tako dosledno izvajala svoje lepotne rituale. Z eksotičnimi in dekadentnimi kremami, pilingi in maskami.

Sodobna anti-age dermatologija je v zgolj nekaj desetletjih naredila skokovit napredek. Temu so sledila nekatera dermokozmetična podjetja, ki z roko v roki sodelujejo z največjimi strokovnjaki na tem področju.

Poleg tega pa anti-age nega ni več nekaj, česar si povprečna ženska ne more privoščiti, kot je to veljalo še nedolgo nazaj.

To posebej velja za izdelke kolekcije Farmasi Age Reversist, ki s svojo naravno osnovo spodbujajo delovanje kože, s tem pa kožo gladijo in ji dajejo mladosten videz.