zenska nega1
Kolekcija za nego

Nega telesa ima za žensko posebno vrednost

in ni v zvezi z videzom in učinkovanjem navzven. Nega je za žensko dušo zdravilna, če prebuja občutenje lepote.

Se umivati zato, da dehtimo sebi v najljubšem vonju, je skladno z našim intimnim iskanjem stika z lepoto v nas. Se mazati z olji ali kremami nas povezuje z življenjem naše kože, s tem, kar naše kožne celice in tkiva čutijo, potrebujejo in sprejemajo kot nežnost in hrano. Masaže telesa in obraza prebujajo občutenje naše živosti, vsega v nas, kar želi polno zaživeti ali se samo izraziti.

Koža je prekrita z milijoni receptorjev za občutke na površju in v globini in ima svoj glas. Nega telesa je poslušanje tega glasu in usklajevanje z njim, je rojevanje speva, ki poje življenju in ga prebuja.

Tudi lasje so pomembni za ženske. Že od nekdaj so simboli moči, vitalne sile. Nega las z občutkom in željo, da bi izražale svojo osebnost, nas poveže z viri naše energije, z vsem, kar nas veseli.

V zavesti, da je nega telesa nega duše, srca, duhovno opravilo in pogovor z vitalnostjo v sebi, se ženska lahko neguje od mladosti do smrti na svoj način. Vsak dan se lahko neguje z veseljem, ustvarjalno in osrečujoče z izbranimi Farmasi izdelki.

 

 

 

 

Kolekcija s keratinom

Presenetljivo močni lasje od korenine do konic

Keratin therapy repairing complex je bogat z rastlinskimi sestavinami. S keratinskim kompleksom vrnite življenje poškodovanim lasem.

Kaj je keratin in kaj so njegove lastnosti?

Keratin najdemo v več delih telesa in ni samo sestavni del las. Poleg las, ga najdemo še v koži, nohtih in zobeh. Preprečuje lomljenje ali cepljenje, s tem pa povečuje prožnost las.

Utrjevanje razcepljenih keratinskih vezi je mogoče le z vnosom velike koncentracije keratina, ki prodre v globino las. S tem lase zaščiti tudi pred soncem in toplotno obdelavo, kot je recimo likanje ali fenanje. Z večjo koncentracijo keratina tudi povečamo obstojnost pigmentov, s tem pa je barva dlje sijoča in obstojna.

Pomanjkanje keratina največkrat opazimo tako, da opazimo hitrejše lomljenje las ali pa imamo občutek, da lasje ne rastejo v dolžino.

Na pomanjkanje keratina vplivajo:

genetika (slaba koža, lomljivi nohti,…), oslabljen imunski sistem, pomanjkanje vitaminov in mineralov, podhranjenost (pomanjkanje proteinov), bolezni,…

Poleg naravnih stvari pa vplivajo tudi:

kemijski postopki, toplotna obdelava las, slana voda, klor, izpostavljenost soncu, nepravilno česanje las, uporaba močnih utrjevalcev,…

 

Z lasmi je potrebno delovati odgovorno in jim omogočati dovolj velik vnos keratina. S tem bomo vsaj delno izničili naravne ali umetne vzroke za pomanjkanje.

 

 

 

 

 

Linija na bazi česnovega ekstrakta

Linija proizvodov za lase s česnovim ekstraktom

Z uporabo Dr.C.Tuna linije izdelkov na bazi česna in kapiksila stimuliramo rast las in preprečujemo njihovo izpadanje.

Nove centimetre zdravih las lahko pričakujete že po prvem mesecu redne uporabe. Glavna sestavina česna je alicin, ki je antibakterijski, antivirusen, antiglivičen, antiparazitski in antioksidativen.

Česen – pomoč davnih časov

Ali ste vedeli?

Česnov ekstrakt pomaga pri rasti folikla lasa in odstranjuje škodljive snovi iz kože lasišča. Njegove sestavine uničujejo glivice in bakterije.

Kapiksil intenzivno stimulira rast las, vplivajoč neposredno na koren lasu, Provitamin B5 pa prodre v globino las in uravnoteži vlago v laseh.