SkinTrends organska kozmetika

z/s Ni komentarjev

ČIŠČENJE OBRAZA

Skrb za lepo in zdravo kožo se začne s dosledno higieno in pravo izbiro izdelkov za ustrezen tip kože. Ker je koža najbolj aktivna ponoči, je priporočljivo skoraj nujno, da jo pred spanjem dobro očistiš, pa brez izgovorov, da si imela težek dan in se ti ne da. Saj le dobro očiščena koža se lahko ponoči učinkovito regenerira in dobi potreben kisik. Tudi zjutraj ne pozabi na čiščenje kože, saj je prah povsod pa pršice ipd.

 

JE VODA IZ PIPE RES DOBRA ZA NAŠO KOŽO?

V reklamah nas opozarjajo na škodljivost vodnega kamna, ki uničuje naprave. Misliš, da je tvoja koža bolj močna od kupa železa? Seveda ne, zato opazuj, kakšna je koža po umivanju z navadno vodo iz pipe. Suhost in zategnjenost kože je znak, da je voda iz tvoje pipe trda in da bo kožo dolgoročno poškodovala in izsušila. Čiščenje naj bo z losjonom ali tonikom – seveda brez alkohola.

 

Čiščenje suhe kože

Izdelki, ki so dovolj nežni, da kože ne dražijo dodatno, so ustrezni za suho kožo – ta je bolj občutljiva od mastne ali mešane. Za odstranjevanje ličil (če jih uporabljaš) svetujem čistilno mleko, saj kožo očisti in obenem nahrani in pa brezalkoholni losjon, ki odstrani ostanke mleka in nečistoče, obenem pa kožo pomiri in osveži.
Losjon uspešno nadomešča tudi micelarna vodica saj dodatno vlaži kožo.

Če ličil ne uporabljaš, bo dovolj losjon ali micelarna vodica.

 

 

 

Čiščenje mastne kože

Ti je vnetje in nastajanje mozoljev in ogrcev vsakodnevna težava? Mastna koža zahteva bistveno bolj intenzivno higieno. Z rednim čiščenjem se lažje ubranimo vnetij in podobnih nevšečnosti. Čiščenje mastne kože ob uporabi ličil je najbolj priporočljivo hidro čistilnim mlekom, saj ima bolj tekočo teksturo in manj maši pore, losjon pa zapre pore in odstrani morebitne ostanke mleka in nečistoč.
Če ličil ne uporabljaš, bo kožo odlično očistil losjon ali losjon za globinsko čiščenje, ki še intenzivneje čisti pore.

 

Mastna ali suha koža?

Še vedno ne moreš določiti, kakšnega tipa je tvoja koža? Čeprav zgleda koža suha, spremljajo pa jo mozolji in ogrci, prihaja pa tudi do zategovanja kože, ne moremo govoriti o mastni koži. Uporabimo izraz dehidrirana koža, svetuje pa se uporaba micelarne vodice za dodatno vlaženje ali losjon. Ob uporabi ličil pa še čistilno mleko.

 

Pri FARMSI-ju lahko izbiraš med odlično organsko kozmetiko SkinTrends, ki ima znak za Ecocert. Narejena je s tehnologijo phyto-biotics acai. Izbiraš lahko med linijami za suho, normalo in mešano kožo, ter njihovo micelarno vodico, ki je razvita s pomočjo micelarne tehnologije, kjer mikroskopske celice (miceli) vežejo in razgrajujejo vse nečistoče obraza. Micelarna vodica je primerna za vse tipe kože, je odlični čistilec kože, saj vsebuje tako imenovane micele, ki so na enem koncu hidrofine in privlačijo vodo, na drugem pa lipofine in privlačijo olja in masti.

 

 

Vsi izdelki SkinTrends so brez parabenov, brez GSO, brez sestavin živalskega izvora, brez SLS, SLES in mila.

   

 

Sledi editafarmasi:

Latest posts from

Odgovori

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.